Modefabriek

Category : Beurs

Gisteren ben ik naar de Modefabriek geweest. Het was eindelijk mooi weer dus kon dat jurkje dat al maanden in de kast hing eindelijk eens gedragen worden! Tja, je doet toch een beetje meer je best als je naar de beurs gaat. Iedereen wil op de een of andere manier toch laten zien dat ze de laatste trends begrepen hebben, en dat kan in de ruimste zin van het woord zijn. De Modefabriek is voor de Nederlandse detailhandel een pre, hier start namelijk het seizoen van inkopen mee. De merken laten hier een deel van hun nieuwe collecties zien zodat winkeliers of gelijk kunnen kopen of zich alvast kan oriënteren wat ze gaan kopen. Ik ga zelf altijd om inspiratie op te doen, te kijken of de trends die ik zie doorgaan of juist minder worden, welke kleuren zien we voor volgend seizoen terug en welke zijn nieuw en natuurlijk gezellig bijkletsen met mensen uit het vak. Ik wil graag met jullie delen wat mijn bevindingen zijn geweest zodat je je alvast een beetje kan verheugen op het volgende zomerseizoen. Ook kun je hiermee bepalen welke kleding je na de zomer nog niet weg hoeft te doen of je kunt nog in de uitverkoop die trend scoren voor een super aantrekkelijke prijs, want we moeten eerlijk zijn het ene merk is nu eenmaal eerder met trends dan de ander.

JTBM-Beurs- Modefabriek

Een goede pijler is altijd te kijken wat er met kleur gebeurt en hoe in die kleurbeelden de trends zijn verweven. Deze zomer zien we al heel veel fris wit met licht blauw en jeans, deze trend zet door. Binnen dit kleuren scala zie je heel erg groot de strepen trend terug in alle soorten en maten. De basis is dan wit en de streep in donker of lichtblauw. Strepen mogen zomer 2017 echt niet ontbreken in je garderobe, het mag in een blouse, jurk, rok of broek zijn of net dat wat jij leuk vind. Keuze genoeg! Bij Modstrom hing hierin een heel mooie collectie en de trend was ook bij Geisha zichtbaar. Naast de strepen waren er ook ruiten en gestrooide stipjes. Het ene merk pakt deze kleurtrend op vanuit een back to basic gevoel terwijl de ander hem heel sportief vertaald.

JTBM-Beurs- Modefabriek

JTBM-Beurs- Modefabriek

Oud roze is er in verschillende varianten, van heel bleek en vergrijst tot intens en helder. Ik zag erg mooie kleurcombinaties voorbij komen met deze kleur. Vooral de kleurcombinatie bij Dept was sterk. Oud roze met wit en zwart en daarnaast ook nog een variatie waarbij heel subtiel geel en grijs toegevoegd waren, dit zorgde echt voor een spannend geheel. Ook Soaked had een heel mooie combinatie met oudroze, namelijk  met wit, oker geel en lila gedurfd maar oh zo mooi. Beide merken hadden binnen dit kleurbeeld strepen, ja je kunt er echt niet omheen. Maar ook heel mooie bomberjasjes en shirt dresses een andere hit van deze zomer die heerlijk doorgaat.

JTBM-Beurs- Modefabriek

JTBM-Beurs- Modefabriek

Maar oud roze werd ook gecombineerd met jeans en wit en dan met blouses in broidery anglaise, garment dye broeken en t-shirts en een shirt dress in denim. Ichi en Stroke lieten dit oa zien.

JTBM-Beurs- Modefabriek

Dan was er ook heel groot de kleur olijf groen, een fijne kleur die echt een basis kan zijn in heel veel combinaties. En er was genoeg variatie in styles, echt alles is mogelijk, van een slim fit broek tot een stoere jogger met zakken en van een soepel vallende top tot chique jurk. Dus van heel stoer tot heel netjes. Modsrtom had het bijvoorbeeld gecombineerd met grijze denim en een broek en short in gebroken wit met streep. Ook Soaked was opnieuw ook hierin heel sterk. Zij combineerde olijf groen met oker geel, oud roze en gebroken wit.

JTBM-Beurs- Modefabriek

Wat zien we verder? Nou ik vond dat rood ook goed zijn best deed, dus nog even snel in de uitverkoop scoren of nog even geduld hebben om je garderobe daar volgend jaar mee aan te vullen. Ik kan niet wachten tot het jasje van Dept in de winkel hangt. Wat een topper! Of de fantastische rok van Silvian Heach. En daar was een mooie combinatie met wit en oud roze en dat dan weer op een donkergroene rok. Goede keus zeg ik!

JTBM-Beurs- Modefabriek

JTBM-Beurs- Modefabriek-9

Wat ik de meest opvallende merken vond deze beurs? Met kop en schouder staken Dept en Soaked er boven uit deze keer. En op denim gebied vond ik dat wrangler een sterke collectie had neergezet!

Ik heb een leuke beurs gehad en ik hoop dat jullie een beetje wijzer geworden zijn wat betreft de komende trends.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@