Uit de mode

Category : Tentoonstelling

Uit de Mode

De inkoopkast van het museum.

Mijn interesse in mode beperkt zich niet alleen tot het ontwerpen en maken van kleding. Nee, ik probeer iedere tentoonstelling die iets met mode te maken heeft te bezoeken. Zo ben ik dus ook naar het Centraal museum in Utrecht geweest. Hier is de tentoonstelling ‘Uit de mode’ te zien. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 22 oktober.

JTBM-tentoonstelling-Uit de mode

De tentoonstelling bestaat uit stukken die de afgelopen 100 jaar verzameld zijn door het Centraal Museum. Sinds de eerste modeconservator werd aangenomen is de collectie flink uitgebreid en zo goed mogelijk onderhouden. Het begon aanvankelijk met kostuums uit de 18de eeuw om die nalatenschap veilig te stellen, echter groeide de collectie in de loop der jaren uit met toevoegingen van de hedendaagse mode.

JTBM-tentoonstelling-Uit de mode

Niet alleen de kostuums en de hedendaagse mode maakt de tentoonstelling interessant, ook de aanwezigheid van een restaurateur geeft de presentatie een extra dimensie. Hoe bizar dat een prachtige jurk opgegeten kan worden door muizen terwijl hij goed opgeborgen ligt in het magazijn. In iedere zaal wordt een ander uitgangspunt neergezet, om die te ontdekken laat ik je zelf naar de tentoonstelling gaan, want het is niet leuk om te veel te verklappen.

JTBM-tentoonstelling-Uit de mode -4

Ik zou zeggen geniet en kleed een mannequin aan met de kostuums die speciaal voor de tentoonstelling ontwikkeld zijn. Dit om te ervaren wat een kleedster moet doen om een jurk te presenteren zoals te zien in de tentoonstellingsruimte.

JTBM-tentoonstelling-Uit de mode

JTBM-tentoonstelling-Uit de mode

Ik ga nog een keer want als het goed is is er in de laatste zaal een nieuwe opzet te zien! Wie gaat ermee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@