Artez Graduation

Category : Modeshow

Gisteren was het weer tijd voor de Artez Fashion Design Graduates. Het was gelukt om kaarten te bemachtigen voor de show van 20.00 uur. Het is altijd de vraag welke locatie in Arnhem het zal worden deze keer mochten we naar Elektrum Arnhem. Op het eerste oog was het gebouw totaal niet inspirerend maar eenmaal binnen in de ruimte waar de show gegeven werd voelde je een positieve inspirerende sfeer. De creaties van de 1ste jaar studenten werden al tijdens de opening geshowd, ze presenteerde dit onder de naam Magnus Opuz. Zij verplaatste zich om de paar minuten en bleven dan roerloos staan. Hieronder zie je 2 voorbeelden uit de collectie.

JTBM-Artez-Modeshow

Ceci N’ est Pas Un Robe was de naam die de 2de jaar studenten hun collectie gaven.De collectie Arnhem van de 3de jaar studenten met de pakkende naam Flux/Reflux was in het oog springend! Veel volume, kleur  en zware stoffen waren verwerkt tot uitgesproken creaties. Helaas waren de foto’s echt niet scherp genoeg.

En dan waar het eigenlijk allemaal echt om draait, de 4de jaar studenten die hun eindcollectie laten zien. Altijd spannend hoe de zaal reageert en of er een wauw gevoel door de zaal gaat. Mooie breisels kwamen voorbij, ingetogen en heel uitgesproken kleuren kwamen aan bod, gelaagdheid en transparantie, strepen en prachtig gemaakte prints en versiersels. We konden de details goed bekijken omdat de modellen rakelings langs ons opliepen, leek het of er meer oog voor detail was dan voorgaande jaren? Ieder jaar zit er wel iets bij wat lang bij blijft. Bij dezen wil ik alle studenten heel veel succes wensen voor de toekomst.

JTBM-Artez-Modeshow

JTBM-Artez-Modeshow-3

 

Comment (1)

Herman Fontein

Leuke rapportage, Ilse. Zo kan ik weer even meekijken, wat jij interessant vindt.

5 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@